Pagina 1 van 1

Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 19:07
door Mikf
M'n achterrem remt niet meer. Ik heb gister een splinternieuwe remvoering in m'n achtervelg gezet, maar nog steeds remt m'n tomos niet..

Als ik mijn rem hevel in druk, gebeurd er gewoon niets, het verschil tussen in gedrukt en los merk ik gewoon niet.

Heb gister de remvoering en de binnenkant van de velg vetvrij gemaakt met remreiniger..

Dus, wat moet ik doen om mijn tomos weer goed te laten remmen?

[ Post made via Mobile Device ] Afbeelding

[ Post made via Mobile Device ] Afbeelding

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 19:23
door PimW
Wanneer je in je hendel knijpt trekt de kabel wel aan het heveltje op de trommel? Kabel gesteld zodat hij strak staat?

Heb je de remschoenen juist gemonteerd? Er zit een palletje in de trommel die de schoenen uit elkaar drukt, kijk eens of dat juist zit.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 19:24
door shadowranger
Meet de binnenkant van de trommel eens op en de maximale diameter van de segmenten als deze moeten remmen (sleutel maximaal verdraaien). Als die nagenoeg overeen komen is de trommel versleten. Dus je segmenten raken niet (meer) de binnenkant. Of heb je de verkeerde remsegmenten besteld?

Er zijn 2 soorten remsegmenten voor gietwielen. De oude typen gietwielen zijn in diameter kleiner op de trommel. De nieuw(st)e zijn groter en daar horen dan ook andere segmenten in. En de spaakwielen zijn ook anders.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 19:35
door Mikf
De segmenten raken wel degelijk de trommel, want als ik stil sta en ik druk mn rem in, voel ik wel weerstand, maar als ik met een vaartje rijd, voel ik totaal niet dat die remt..

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 20:21
door shadowranger
Dat is dus net het probleem. Als de remsleutel al maximaal verdraaid moet worden (bijna tegen de as aan) dan is de trommel inwendig te groot geworden (slijtage).

Ik weet niet wat eraan gedaan kan worden. Misschien past een standaard ronde pijp erin die je op maat zaagt en vastmaakt (met wat?) zodat de binnendiameter kleiner wordt.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 19 okt 2009 22:10
door Mikf
Ik denk dat je gelijk hebt, heb net wer het 1 en ander geprobeerd, maar zonder succes. Ik denk ook dat de velg versleten is. Ik ga dan maar op zoek naar een achtervelg.

Thnx voor de hulp en ik laat het weten als het opgelost is.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 03:35
door shadowranger
Heb je de remsleutel wel op de goede positie gezet? Kijk eens of de remsegmenten wel maximaal worden uitgedrukt door de remhevel. Anders kijken of je de remsleutel kan omdraaien zodat de segmenten wel verder worden uitgezet.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 08:19
door Tomos Streetfighter
ik heb het zelfde probleem.. ja ik voel wel wat dat hij remt.. maar echt veel te slecht... maar ik snap het niet helemaal .. maar je kan niet gwn een nieuw achterrem kopen?

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 09:35
door Mikf
@ shadowranger, hmm, maar de remsegmenten komen wel gewoon tegen de trommel aan..

@ Tomos Streetfighter, Bij jou kan het misschien nog wel, maar bij mij had het helaas geen nut meer.

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 09:43
door Tomos Streetfighter
wat is het verschil precies ?? en wat kan ik halen dan?? en helpt het maybe om vanavond een foto te posten van mijne

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 09:47
door Mikf
Nou, je remsegmenten (blokjes) kunen versleten zijn waardoor die slecht remt, maar het kan ook zijn dat de velg is versleten zoals waarschijnlijk in mijn geval. Dus je kan vanavond wel even een foto posten van je remsegmenten, dan zien we snel genoeg of die versleten zijn ja of nee ;)

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 09:59
door Tomos Streetfighter
jah maar waarom ik ook gelijk reageerde op dit bericht ik heb al 3x me remsegmenten vervangen maar ik merk het maar heel amper ... en als ik dan om de tomos van een vriend rijdt schrik er afentioe gwn van hoe goed hij moet kunnen remmen in vergelijking met mij.. en wat je zegt als ik stilstaat voel ik ook weerstand maar met rijden niet... maar ik post vanvond wel ff een picca..
PS. miss is dit het... in het begin 1 1/2 jaar geleden was op een afstand 20 min vn me huis als ik 50 km per uur reed. maar me achterrem bleef hangen op geneen manier los te krijgen... dus na 10 min lopen snachts rond uurtje of 1 was het hield ik hem niet meer van de achterkant optillend en lopen dus heb ik me tomos zo'n goede ruk gegeven dat hij een goede knak zei en dat ik naar huis ben gereden… en kwam er allemaal ijzer uit maar toen heb ik wel veel vervangen maar miss mist er nogh wat.. Dus ik post vanavond even foto's

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 20 okt 2009 23:17
door hubert123
Ik heb twee Tomos snorfietsjes .Beide hebben gedurende twee jaren op de achterrem helemaal niets geremd. Dit jaar heb ik door de bromboer een nieuwe Tomos remsegment laten monteren. Mijn Tomos remde nog altijd niet. De Bromboer zegt ik ken dit probleem met Tomos remsegmenten. Hierna heb ik bij een andere bromboer nogmaals een Tomos remsegment laten monteren. Ook dit maal remmde de achterrem helemaal niks. Nu heb ik ook weer bij een bromboer een remsegment met de zelfde afmetingen 110x25 mm. gekocht, echter eentje voor een malaguti. Nu remt mijn Tomos stink vet.!! Het achterwiel staat net nog niet stil. Uit beide segmenten heb ik een klein stukje remmateriaal door een kolega metalurgisch laten onderzoeken. Het blijkt dat het remmateriaal van Tomos heel anders is als van een malaguti.De malaguti rem heeft de Broemboer normaal op voorraad en kost tussen 10 en 12 Euro. Ze heten.: Newfren GF-0255 Indien je dit wilt proberen, moet je wel kijken naar de buiten maat en de breedte van je remsegmenten. Ook moet je weten welke maat het tegenhoud-gat heeft waar een vaste pen van je remsysteem doorheen gaat.Misschien kun je hier iets mee doen. groeten Hubert123

Re: Achterem remt slecht

Geplaatst: 22 nov 2019 14:10
door fons716
Een oud topic maar misschien hebben andere er iets aan.
Als ik nieuwe segmenten van Newfren 105 mm voor tomos op de ankerplaat monteer en ik meet de diameter dan op dan meet ik 102 mm, de originele tomos TO6554 remsegmenten op de grondplaat meet ik 104 mm.
Remtrommel is bij mij 105,3 icm met Newfren remsegmeten staat de hevel dus al te ver naar voren, dus beter de originele segmenten kopen zodat de hevel de ankerplaat niet raakt met de nippel om de remkabel vast te zetten.