Pagina 1 van 1

2 kleuren Motip over elkaar heen?

Geplaatst: 14 jul 2015 13:43
door Ph34r
Hallo allemaal,

Ik ben m'n Tomos opnieuw aan het spuiten en wilde een m'n spatbord in 2 kleuren spuiten (zwart met oranje streep eroverheen). Nu heb ik geschuurd, ontvet, gespoten met primer/filler van Motip en vervolgens oranje aangebracht (ook Motip). Met schilderstape een baan afgeplakt en vervolgens wilde ik de rest mat zwart spuiten, alleen begon deze laag ongeveer meteen te barsten en hechtte niet goed, oranje laag heeft 2,5 dag gedroogd. Kun je geen 2 kleuren lak over elkaar heen spuiten of ligt het ergens anders aan? (had de oranje bovenlaag ontvet met terpentine). Ook is er zwarte verf aan de rand van de tape, op het oranje gekomen, ligt dat aan de tape (oud en merkloos) of kan ik beter iets anders gebruiken?

Re: 2 kleuren Motip over elkaar heen?

Geplaatst: 14 jul 2015 16:34
door shadowranger
Voortaan vers tape gebruiken (Frogtape zou dit moeten voorkomen). Vwb de verf zelf, het kan zijn dat de ene verf op basis van akryl is (water) en de andere op alkyd (verdunner). Dat verdraagd elkaar idd niet en gaat blazen, bladderen etc.

Ik dit geval zou ik je laten adviseren bij een verfspeciaalzaak.

Re: 2 kleuren Motip over elkaar heen?

Geplaatst: 27 sep 2015 22:16
door Rossie
oud bericht maar voor andere zoekers misschien handig.

Als je afplakt en je wil de doorloop onder de tape voorkomen kan je ook na het afplakken de eerste laag met de grondkleur pakken zodat de tape volloopt en na drogen de andere kleur spuiten die je wil.
Resultaat een mooi strak lijntje zonder uitlopers.