Pagina 1 van 1

Re: nieuw hier en gelijk een vraag

Geplaatst: 11 feb 2016 17:21
door shadowranger
Ik neem aan dat je de gegevens van de RDW site hebt. Alleen bij deze instantie kun je een brom- of snorfiets nog laten keuren voor kenteken. Als je een brommer wil laten doorgaan voor een snorfiets, zal deze aan alle voorwaarden moeten voldoen qua snelheid, geluid en veiligheid.

De bedragen die je noemt zijn idd de juiste.

Re: nieuw hier en gelijk een vraag

Geplaatst: 13 feb 2016 10:39
door kinderbrueno
Het busje in het spruitstuk zou prima moeten zijn lijkt me. Spruitstuk is namelijk sowieso standaard begrenst met een soort busje er in.

Re: nieuw hier en gelijk een vraag

Geplaatst: 13 feb 2016 11:06
door shadowranger
Gezien het type goedkeuringsnummer en framenummer is deze van voor 2006. Dat kunnen ze bij RDW ook wel nagaan, anders bel je even met hun servicelijn.

Voor wat de eisen zijn mbt de keuringseisen:
De brom- of snorfiets moet na de ombouw voldoen aan de permanente eisen. De permanente eisen zijn de eisen voor verkeersveiligheid, aangevuld met de eisen voor de constructiesnelheid en de eisen voor geluidsproductie.
Het gaat dus niet alleen om de snelheid. Alles moet gewoon voldoen aan de eisen die gesteld zijn om met jouw Tomos (ongeacht of dit een brom- of snorfiets is) de weg op te mogen.

Re: nieuw hier en gelijk een vraag

Geplaatst: 25 feb 2016 12:57
door petervanl2410
wil je een brommer omzetten naar snor moet je hem als eerste afvoeren naar max 30 km pu en dan moet je hem in lelystad laten keuren en geloof me dat is niet goedkoop ik denk rond de 350 euro

Re: nieuw hier en gelijk een vraag

Geplaatst: 25 feb 2016 13:01
door kinderbrueno
Waarom lelystad? Als ik zou willen zou ik hem gewoon in Amsterdam kunnen laten keuren.