Pagina 1 van 1

tomos springt uit de versnelling

Geplaatst: 13 feb 2016 16:13
door jorantomosa3
ik heb een tomos en die springt als je snel gas geeft uit de versnelling dan gas loslaten en opnieuw proberen en als je geluk hebt staat hij in zijn 1. als de brommer warm is dan gaat het wel wat beter. ik heb al een aantal dingen gecontroleerd en vervangen zoals nieuwe vraagtekenveer en nieuwe olie maar zonder resultaat. :shock: en ik heb geen innesteling in de rollenkooi en ik heb nog voering op mijn koppeling. :?

Re: tomos springt uit de versnelling

Geplaatst: 14 feb 2016 12:06
door shadowranger
Het uit de versnelling "schieten" kan niet anders dan door een kapot of verkeerd gemonteerd vraagtekenveertje al dan niet in combinatie met innesteling. Hoe heb je dit laatste geconstateerd dat dit niet het geval is? Check de stand en montage van het vraagtekenveertje.

Zit de kickstartremveer ook goed in de uitsparing en ben je geen shims vergeten te monteren op de kickstart- en tandwielas?

Re: tomos springt uit de versnelling

Geplaatst: 15 mei 2016 22:20
door jorantomosa3
vraagtekenveer heb ik vervangen en zit goed gemonteerd. als ik met een schroevendraaier over de loopvlakken van de rollen wrijf voel ik geen speling. als ik de kickstartas heen en weer doe zit hier geen speling tussen, dus denk niet dat ik shims ben vergeten. ik denk toch dat het een koppelingsprobleem is. ik ga even een keer een tekening van de koppeling uitprinten en kijken of hier geen onderdelen missen.

Re: tomos springt uit de versnelling

Geplaatst: 25 jun 2016 23:16
door jorantomosa3
wie kan mij helpen?
ik heb voor de zoveelste keer mijn blok open getrokken om de hele versnelling na te lopen of er geen dingen vergeten zijn. alles klopte alleen tussen de koppeling en het koppelingshuis zaten 2 in plaats van 1 ring, 1 ring was door gebroken en heb deze weg gelaten. ben al uren aan het zoeken op internet waar het nou aan kan liggen maar kan gewoon helemaal niks vinden. wie kan mij helpen???