Pagina 1 van 1

CVO aanvragen

Geplaatst: 25 mei 2017 11:53
door lambo
Hoi Tomos liefhebbers,

Mijn vrouw heeft pas geleden van een vriendin uit belgie een Tomos fun sport snorfiets uit 2011 gekregen met nog maar net 850 km op de teller.Dus nog aan het inrijden :P . Nu zijn wij bij de RDW geweest voor een kenteken keuring en invoeren , alles is goedgekeurd. maar moeten alleen nog even een CVO afgeven . En dat is nu het probleem we hebben het eerst via een fietsen winkel die ook tomos verkoopt geprobeerd. die heeft gemaild en gebeld met de fabrikant maar nu na drie weken nog steeds niets van gehoord . Hierna via Tomos Nederland geprobeerd maar krijg nog geen reactie op mijn mails .
Maar we willen onderhand wel samen gaan rijden ik op de tomos fun sport en mijn vrouw op haar tomos Quadro die ze al heeft. Wie weet de oplossing hier voor , het lijkt zo makelijk maar :oops:

Re: CVO aanvragen

Geplaatst: 27 mei 2017 08:23
door shadowranger
Een CVO ( Certificaat Van Overeenkoms voor diegenen die niet weten wat het is) is het geboortebewijs van de Tomos. Normaal gesproken moet de fabrikant of importeur dit afgeven. Zie het als kenteken deel 1. Ik neem aan dat de vriendin ergens zo'n bewijs moet hebben als ze ermee in België heeft gereden. Vraag het haar eens of ze de originele papieren nog heeft.

Re: CVO aanvragen

Geplaatst: 27 mei 2017 15:48
door lambo
Wij hebben alle originele papieren , behalve de CVO die is uit het boekje gehaald bij de verkoop. In belgie zit er geen kenteken op een brommer of snorfiets zodoende kunnen we er via belgie niet aankomen.Gisteren nog maals wat rondgebeld maar kreeg alleen het antwoordt dat je die bij de fabrikant moet aanvragen en die is ondertussen 2 x failliet geweest. en het hoofdkantoor zit nu in Slovenië. maar daar krijg ik geen respons op mail .

Re: CVO aanvragen

Geplaatst: 27 mei 2017 16:34
door shadowranger
België heeft wel degelijk kentekens op de brommer, voor zover mijn informatie strekt. Ik begrijp alleen niet wat je bedoelt met:
...behalve de CVO die is uit het boekje gehaald bij de verkoop...
.

Ik begrijp daaruit dat deze er wel in gezeten heeft, maar door de vorige eigenaar eruit is gehaald nadat jullie hem hadden gekocht? In dat geval kom ik terug wat ik eerder aangaf, dat je bij de vorige eigenaar deze CVO moet verkrijgen, daar deze noodzakelijk is voor het importeren van de Tomos.

Jullie weten dat de nieuwe importeur voor Nederland Motana is geworden? Het bedrijf werkt onder de naam Moteo Nederland en zit in Ede op de Bonnetstraat 1, postcode 6718XN
en is bereikbaar op telefoonnumer 0318-519132.

KvK 30177748
Vestigingsnr. 000004357531
Bonnetstraat 1
6718XN Ede

Misschien heb je daar meer succes indien het bij de vorige eigenaar niet (meer) lukt.

Re: CVO aanvragen

Geplaatst: 16 jul 2017 12:49
door lambo
even een update, eindelijk na heel veel weken de CVO binnen gekregen uit slovenie , met veel moeite via een tomos dealer . rechtstreeks is niet te doen geen antw. op mail en telefoon zijn ze niet te verstaan :-) . maar kenteken is binnen dus nu kunnen we eindelijk rijden :-)

Re: CVO aanvragen

Geplaatst: 16 jul 2017 12:57
door shadowranger
Ok. Mooi dat t gelukt is. Tnkx voor de feedback