Pagina 1 van 1

zachter rijden na monteren carburateur pakking ?!

Geplaatst: 21 mei 2018 17:36
door Tiddes
Hoi tomosforum,

Ik heb heel lang het gevoel gehad dat er ergens valse lucht gezogen werd dus heb ik laatst nieuwe pakkingen op de carburateur gezet. Voordat ik dat deed zat er sproeier 53 in.
Ook heb ik laatst de keerring van het voortandwiel vervangen en ben ik naar vtw 24 gegaan. Afstandsbusje omgedraaid en wat vloeibare pakking op mn vtandwiel gedaan. (hij lekt nu totaal niet meer yay!)

Nadat ik mijn testrit had gedaan kwam ik erachter dat ik helemaal niet ben gestegen in topsnelheid.. Ik reed 45/47km/u, en nu rijd ik 45.. Ik ben toen maar gaan spelen met de sproeier grootte en kwam erachter dat 52 het beste werkt qua optrekken zonder dat die gaat 4-takten. (met dezelfde topsnelheid)

Ook iets raars wat mij al heel erg lang opvalt: als hij stationair rijd en ik zet hem op de choke, valt hij niet uit. Als ik 2/3vingers voor de luchtinlaat houd valt die wel uit.

Hebben jullie enig idee waar ik moet zoeken? Zou mijn voet/kop pakking dan toch weer lek zijn?? Dit lijkt me raar aangezien die wel erg hard optrekt, een hoge top heeft en ik recent nog heb gecheckt of er ergens wat lekt..

En nog iets raars, als ik aan een stuk lang door rij dan trekt die soms nog door naar 47kmu maar dan komt er een soort raar geratel uit de cilinder. Er is geen schade aan de cilinder wat dan weer raar is. (misschien resonantie van bepaalde lagers?)

Cilinder:
snorcilinder met HD kop (aluminium), normale pakking met ijzeren ring
Spruitstuk en luchtfilter:
ontgrensd
Carburateur:
14/12 dellorto sproeier 52
Uitlaat:
Bullet expansie
Tandwielverhouding:
vtw 24 / 26
Ontsteking:
Bromstand