Pagina 1 van 1

Speling kickstartas

Geplaatst: 20 okt 2022 19:05
door DeBrein
Hallo allen,

Mijn tomos lekte altijd al bij de kickstart as en was ervan uit dat de voortandwiel keerring het probleem was. Na een volledige blok revisie(en dus ook de voortandwiel keerring vervangen te hebben) lekt de kickstart as nog steeds, even de kickstartkap eraf gehaald en kon merken dat er speling zat op de kickstart as, zowel horizontaal/verticaal als in en uit. Nu staat mijn tomos altijd naar links geleund door de zijstandaard en was deze as dus daadwerkelijk ook vettig.(waarschijnlijk atf olie) Ik vraag me af wat dit zou kunnen veroorzaken aangezien ik er bijna zeker van ben dat de revisie goed ging, had ook geen extra ringetjes over en op de tutorials zag ik niet een ring ergens die ik miste. Zit krap bij kas en heb niet echt zin in een tweede revisie.
Hopelijk kunnen jullie me helpen

Mvg

Re: Speling kickstartas

Geplaatst: 20 okt 2022 23:30
door fons716

Re: Speling kickstartas

Geplaatst: 21 okt 2022 15:21
door Richfart
Ik neem aan dat je niet de 2 naaldlagers in het grote tandwiel hebt vervangen. Deze hebben een rubberen lip die olie tegen moet houden. Als oplossing heb ik zelf gekozen voor een voortandwiel moer met keerring. Waarschijnlijk lekt het dus simpel weg langs de kickstart as.

Re: Speling kickstartas

Geplaatst: 21 okt 2022 16:57
door DeBrein
Inderdaad, had niet die twee naaldlagers vervangen. Ik ga binnenkort een voortandwielmoer kopen met keerring, bij de volgende revisie zal ik dan zorgen dat ik de twee naaldlagers vervang.
Bedankt voor de snelle reacties

Mvg

Re: Speling kickstartas

Geplaatst: 23 okt 2022 21:54
door fons716
Samen zijn die 2 naaldlagers best duur en als je het juiste gereedschap niet hebt.....lekker laten zitten en een moer met keerring gebruiken.