Pagina 1 van 1

tomos trekt niet op

Geplaatst: 02 nov 2022 23:07
door imafatmonkey
Ik heb pas een tomos standaard 2012 (brom) van een oud vrouwtje gekocht en ik merk dat hij heel langzaam op trekt. Ik heb mijn kopcilinder laten vervangen van brom naar hogedruk met minimaal verschil.
Is er iets aan te doen om hem sneller op te laten trekken?

Re: tomos trekt niet op

Geplaatst: 03 nov 2022 09:25
door fons716
Zit er een katalysator uitlaat op? die dingen gaan dicht zitten en zijn bijna niet te ontkolen

Deze https://www.scoots.nl/produkt.asp?Id=66 ... 20Euro%202

Re: tomos trekt niet op

Geplaatst: 03 nov 2022 10:28
door Omejos
Met vertanding 26/22 is dat best normaal dat hij slecht optrekt. Als topsnelheid niet belangrijk is kun je naar 26/26, dat trekt al een stuk beter. Als je het meest kwa trekkracht uit je Tomos wil halen is een afgedraaide kop een stuk beter(worden verkocht als kleinere verbrandingskamer). Je moet bij deze wel even de afstand tussen de zuiger en de kop meten met een stuk soldeertin via het gat van de bougie. Je laat de zuiger een paar keer op en neer gaan zodat het stukje tin geplet wordt tussen de zuiger en de kop. Vervolgens de dikte meten met een schuifmaat en je weet de ruimte die je overhoudt, zou mikken op ongeveer 1 tot 1.3mm.

De koppen die als HD-kop verkocht worden zijn naar mijn idee hetzelfde als de bromkop...

Re: tomos trekt niet op

Geplaatst: 03 nov 2022 11:18
door fons716
http://www.puchmaxi.nl/squishhoogte.php

Geen idee welke dikte koppakking je nu hebt, anders kun je een dunnere monteren als de squish te groot is.

Re: tomos trekt niet op

Geplaatst: 09 nov 2022 22:57
door imafatmonkey
Ik had de biturbo uitlaat maar heb de sigaar uitlaat weer gemonteerd omdat ik 55 te snel vind gaan maar nu gaat hij 53.5 volgens mijn meilan GPS maar dat vind ik nog steeds ietsjes te snel. ik gebruik deze tomos namelijk om naar werk te gaan iedere dag maar wil wel graag dat ik bij een stoplicht wegtrek voordat hij weer op rood springt.
Oja wat denken jullie de accuraatheid is van de meilan gps?

Re: tomos trekt niet op

Geplaatst: 10 nov 2022 11:15
door Omejos
Groter achtertandwiel helpt met beter wegtrekken, verder verbeterd een terugloop uitlaat en zoals eerder genoemd een kleinere squish het optrekken.

Gps kan ik weinig over zeggen, zou ook voor de zekerheid een gps app op je telefoon downloaden, dan kun je ze vergelijken. Bij een gps is de polling rate belangrijk, des te kleiner het interval tussen peilingen des te nauwkeuriger die is.