Pagina 1 van 1

Stotteren op top

Geplaatst: 23 jun 2023 20:05
door sanderrr
Hallo,

Sinds deze week stottert mijn Tomos als ik constant tussen de 35-40kmh rijd. Om die snelheid te rijden hoef ik maar 1/4 gas te geven, bij vol gas stottert hij niet. Dan hoor je 'brrr' rijdt hij weer goed, 'brrrr' rijdt hij weer goed etc. Tijdens de 'brrr' houdt de motor ook in en rem je af. Setup:

Origineel 50cc snor
14/9
Sproeier 52
26/26
Standaard luchtfilter
Speedy 26mm snel

Ik rijd al 1.5 maand met deze setup en voorheen deed hij dit niet. Het lijkt mij ook sterk dat sproeier 52 te groot is voor een Tomos die 50 gaat. Misschien dat hij te weinig lucht krijgt omdat hiervan de begrenzing nog in zit en de temperatuur hoog is deze week?


Even tussendoor: sinds de ombouw naar brom wordt het blok zo heet dat ik hem niet kan aanraken zonder te branden, klopt het dat hij als brom een stuk heter wordt dan met snor?

Alvast bedankt

Re: Stotteren op top

Geplaatst: 23 jun 2023 20:58
door HenkNummerZoveel
Klinkt mij toch als een te rijk mengsel. Als je de gasschuif opentrekt kom er een iets armer mengsel vrij omdat de luchtsnelheid in de venturi daalt. Dat verklaard dat als je meer gas geeft hij geen brrrr meer doet :-)

Het zou aan het warmere weer kunnen liggen, ook kan je luchtfilter aan het verstoppen zijn. Een luchtbegrenzer in je filter helpt natuurlijk niet om je mengsel goed te houden bij hogere toerentallen.

En een cilinder wordt warm ja, als je er op spuugt kan het met gemak sissen. En uiteraard wordt een brom warmer dan een snor omdat bij een brom veel meer benzine wordt verbrandt.

Re: Stotteren op top

Geplaatst: 24 jun 2023 10:10
door fons716
6 weken geleden was je mengsel armer omdat de buitenlucht toen koeler was....koude lucht heeft een kleiner volume dan warme lucht.

In de zomer met 30 graden kan sproeier 51 dan beter lopen.

Re: Stotteren op top

Geplaatst: 24 jun 2023 11:10
door sanderrr
Ah oke. Het kan toch geen kwaad om de huidige sproeier te laten zitten? Volgende week is het nog maar 20 graden namelijk.

De snor begrenzing in het luchtfilter moeten we er maar eens uithalen, kan nooit kwaad natuurlijk.