Pagina 1 van 1

probleem met wegrijden

Geplaatst: 07 jun 2007 11:03
door 2speet
ik heb een tijdje geleden een vraagje hier gesteld over een tomos snorbrommer 2speed dit ivm als ik weg wilt rijden dat hij dat niet altijd doet.en daar is uitgekomen dat er waarschijnlijk te veel olie er in het blok zou zitten.intussen heb ik de olie op peil gebracht 200cc maar het pobleem is wel wat verminderd maar nog niet wegbij koude motor temperatuur.als de motor op temparatuur is en ik wil wegrijden is het probleem wel weg.zou dit aan de olie liggen te dik of te dun of is er een speciale olie voor het 2speet blok.ik heb namelijk de speciale olie voor de snorbrommer automaat gebruikt.PS het veertje heb ik ook al gecontroleerd maar deze was nog heel.rara wie kan mij helpen????

Geplaatst: 07 jun 2007 11:09
door Jan-Pieter
grotere sproeier!!!!!!!!!!!!

Geplaatst: 07 jun 2007 11:16
door 2speet
bedankt voor de snelle reactie maar de brommer blijft wel lopen en goed lopen maar wil soms als hij koud is niet vooruit

Geplaatst: 07 jun 2007 11:41
door Bram112
tuurlijk loopt ie wel met een verkeerde sproeier.. maar het gaat echt om t rijden..

Geplaatst: 07 jun 2007 12:15
door steeksleutel
kijk naar je bougie en je weet of het je sproeier is

reactie

Geplaatst: 11 jun 2007 19:35
door 2speet
ik heb er al een grotere sproeier ingezet maar ik blijf toch het idee houden dat er iets in het blok niet goed zit.nogmaals het probleem uitgelegd:
de brommer loopt en start goed als ik weg wil rijden met een koude motor loopt het toerental wel op zoals het hoort maar er schakelt iets niet in in het blok dus de brommer blijft staan.(niet altijd maar dikwijls)Als de brommer warm is dan is het probleem over.de koppeling is nog goed het veertje is nog heel olie is op peil.rara wat is het.Zie ook in het begin van de vraag

Geplaatst: 11 jun 2007 20:20
door flopper
Waarschijnlijk is het gewoon dat je motor nog niet warm is dan rijd ie altijd wat minder. Gewoon goed warm rijden.

Geplaatst: 12 jun 2007 18:58
door shadowranger
Kijk op de achterkant van het 1e versnellingstandwiel maar de rollenkooi na. 9 van de 10 dat die is ingesleten door de rollen. Vaak in combinatie met een slap geworden vraagtekenveer kan dit het probleem veroorzaken. Dit was bij mij iig twee keer de oorzaak (oud blok A3, maar kan ook met nieuwere blokken voorkomen).

Remedie, met een Dremel voorzichtig de ingesleten kanten weer polijsten totdat deze nagenoeg weer egaal zijn. Vaak kun je zien waar die is ingesleten door weerspiegeling. Let erop dat je wel de excentriek behoud, anders werkt de vrijloopkooi niet meer. Vervang je vraagtekenveer ook maar voor de zekerheid.

Als je niet wil beunen met een Dremel kun je ook gewoon een nieuwe kooi voor op het tandwiel kopen. Onderdelen overzetten en rijde maar.

Suc6.

Geplaatst: 12 jun 2007 23:26
door C. van Klaveren
Geachte ...

Wat voor olie zit er in?

Geplaatst: 14 jun 2007 15:27
door flopper
Geachte ...

Wat voor olie zit er in?
slaolie nou goed! :) :lol: :P

Geplaatst: 14 jun 2007 21:20
door shadowranger
Geachte ...

Wat voor olie zit er in?
slaolie nou goed! :) :lol: :P

Sjonge, jonge, jonge. Wat een intelligente opmerking weer. :roll: :shock: TS geeft toch aan "speciale snorfietsolie" te hebben gebruikt. Is het dan zo'n vreemde vraag van C. van Klaveren?