Pagina 1 van 1

Verlichting valt telkens uit.

Geplaatst: 05 dec 2008 15:27
door poffertje
Geachte forummers,
Sinds vanochtend doet mijn verlichting vreemd.
Wanneer ik de normale verlichting(dimlicht) aan heb, doet de verlichting(ook het remlicht) het soms niet, en dan weer wel. Het vreemde is dat als ik groot licht aanzet de verlichting wel naar behoren werkt. Ik dacht eerst dat de schakelaar kapot was maar wanneer dimlicht ingeschakeld is doet ook het remlicht het niet dus de schakelaar zal het waarschijnlijk niet zijn. Weten jullie wat er aan de hand is, en weten jullie hoe ik dit kan verhelpen? Mijn tomos standard komt uit 2006.

alvast bedankt.

Re: Verlichting valt telkens uit.

Geplaatst: 05 dec 2008 16:21
door Lukos
Het zou kunnen zijn dat je je een kabel breuk hebt of dat een kabel gewoon los getrilt is en dus soms werkt. je zou dus even je kabels na kunnen kijken of ze goed vast zitten, en vooral dat gele kabeltje wat uit je blok komt, of die nog goed aangesloten zit.

Succes.

Re: Verlichting valt telkens uit.

Geplaatst: 05 dec 2008 16:26
door C. van Klaveren
Geachte Forummer,

In eerste reactie zou ik zeggen: De draad naar het dimlicht van de koplamp (de witte) maakt sluiting met het frame (aarde). En als er sluiting wordt gemaakt met de stroomvoerende draad naar aarde [De weg van de minste weerstand], dan komt de stroom ook niet bij het achterlicht aan.

Dus..... even nauwkeurig zoeken in het kleine stukje draad van de schakelaar tot de koplamp.

Ik hoop dat je het vindt. Met vriendelijke groet verblijf ik

Re: Verlichting valt telkens uit.

Geplaatst: 23 aug 2017 19:51
door Rossie
Ja ook dit zal kick of the century zijn maar een nieuw topic aanmaken over een bestaand onderwerp maakt het ten eerst ook niet overzichtelijk maar stuit ook op bezwaar en meestal met het commentaar gebruik de zoekfunctie.

Aangezien er nog steeds mensen hier naar zoeken plaats ik het toch hier.
Ik heb 1 oorzaak ontdekt wat eerst gecontroleerd dient te worden en wat werk scheelt. Aangezien ik een tik heb en de oude lampjes bewaard heb kon ik vergelijkingsmateriaal erbij houden en wat viel mij op, bij alle lampjes waar dimlicht en dus achterlicht ook niet werkte was niet het gloeidraad kapot maar was het reflectorplaatje achter dat gloeidraadje verbogen. Daardoor deed hij het niet, door te slaan zahtjes met 1 zo'n lampje trilde het gloeidraadje ver genoeg weg en knipperde dimlicht even. Maar waardoor verbuigt dit plaatje? Want de nieuwe die ik erin heb gedaan was na 2 uur rijden ook al veel verbogen richting dat draadje.
Daarnaast heb je zulke problemen is het ook een aanrader eerst eens blauw en wit om te draaien doet groot licht(lampje)het wel met witte (dimlicht) draad hoef je al niet aan de kabelboom te beginnen of de schakelaar open te draaien.