Pagina 1 van 1

Tecnigas Next uitlaat bevestiging op frame

Geplaatst: 18 apr 2011 13:28
door tvdtomos
Hallo mensen,

Ik heb een Tecnigas Next op mijn tomos zitten, maar deze gaat niet makkelijk op mijn euro2 uitlaat bevestiging, waardoor de uitlaat nog wel eens los wil gaan. De uitlaat zit vast met een maatje 10 bout, geen carosserieringetje ertussen gewoon dat alleen. Hij is wat langer dan normaal waardoor de demper mooi langs de vering enz langs gaat. Ook zit de euro2 uitlaatbevestiging nog maar vast met 1 inbusboutje met moertje omdat die andere net niet vast kan, omdat de uitlaat niet goed past :? iemand een idee zodat ik dit permanent kan oplossen?

groet, :koning:

Re: Tecnigas Next uitlaat bevestiging op frame

Geplaatst: 18 apr 2011 13:39
door brombertje
De uitlaat moet bij de cilinder prima passen. Wel een goede pakking nemen met de juiste afstand tussen de gaten. Meestal heeft de bromboer dit wel, en noemen ze het uitlaatpakking "snel" voor Tomos. Die zijn wat groter. Als je de uitlaat bij de cilinder goed vast hebt, met gewone bouten en ringen, (er horen eigenlijk hele korte draadeinden in de cilinder te zitten, en je de uitlaat vastzet met moeren) dan pas de achterkant vastzetten. Als je ruimte hebt tussen het beugeltje en de steun van de uitlaat, opvullen met ringen of moeren. Het euro2 beugeltje kan je iets verstellen zodat het wel goed gaat passen.

Re: Tecnigas Next uitlaat bevestiging op frame

Geplaatst: 18 apr 2011 13:49
door tvdtomos
het probleem is, hij zit al versteld. Ik heb nu 1 boutje eraan zitten die andere is eraf, omdat ik m niet vast kon zetten. er zit echt 2mm ruimte om m net niet erin te kunnen doen. Daardoor gaat de uitlaat wel eens los, omdat 1 boutje die uitlaat niet kan houden