Pagina 1 van 1

dagwaarde uitgekeerd na diefstal (uit schuur)?

Geplaatst: 07 mar 2015 20:55
door oorbel
Goedendag,

In mijn omgeving word er de laatste tijd namelijk erg veel ingebroken in kelderboxen.

Ik vraag mij af wat je vergoed krijgt van de verzekering als je brommer uit de kelder wordt gestolen na inbraak. Dit valt volgens mij onder de inboedelverzekering. Ik heb geen diefstalverzekering op mijn Tomos, maar diefstal uit mijn kelder is wel verzekerd via mijn inboedelverzekering.

Na wat "Googlen" lees ik dat bij diefstal de dagwaarde van het voertuig wordt vergoed. Ik kan alleen nergens precies vinden hoe ik de dagwaarde bereken.En mocht ik dat al vinden, dan betwijfel ik of mijn Tomos nog wel iets waard is volgens de verzekering (Tomos A3 2005).

Is het bedrag dat je terug krijgt reëel of moet ik rekenen op een flutbedrag van €50 oid?

Iemand hier ervaringen mee?

Re: dagwaarde uitgekeerd na diefstal (uit schuur)?

Geplaatst: 01 apr 2015 18:55
door Jespertje
Dit vond ik op een ander forum

''Hoeveel krijg ik betaald als mijn scooter total loss is en mag ik mijn scooter dan houden?"
- Je krijgt de dagwaarde van je scooter. Stel dat de dagwaarde €1000 is, en een dealer geeft 250 euro voor je scooter. Dan krijg je €750 van de verzekering, €250 van de dealer, en is de scooter van de dealer.
Ga jij niet accoord met dit voorstel, en je wilt je scooter dus houden, krijg je €750 van de verzekering, en niets van de dealer.
Kort:
Uitbetaling scooter houden = dagwaarde - prijs dealer
Uitbetaling scooter niet houden = volledige dagwaarde.

Denk trouwens dat de dagwaarde mits netjes ongv 40/50% van de nieuwprijs is. Zit hij onder de roest dan krijg je natuurlijk minder

Re: dagwaarde uitgekeerd na diefstal (uit schuur)?

Geplaatst: 01 apr 2015 19:58
door shadowranger
Bepaling van restwaarde ligt iets genuanceerder dan hier wordt voorgesteld. Wat de bromboer er nog voor geeft is niet van belang en wordt ook niet afgetrokken van het uit te keren schadebedrag. De dagwaarde wordt bepaald door de gemiddelde verkoopprijs van een gelijkwaardig model en kilometerstand/ leeftijd. Het kan zijn dat door bepaalde accessoires deze waarde omhoog gaat, wat apart vermeld is in de polis voor zover deze de standaard verzekerde waarde overstijgt. Uiteraard gaat men daarbij uit van de zogenaamde "gebruiksdevaluatie", of in de volksmond afschrijving genoemd. Staat van het verzekerde maakt voor de verzekering niet uit, mits dit geen aanleiding geeft tot de reden van de schadeclaim (in geval van een ongeval), er van uitgaande dat iemand op een normale wijze "zuinig" is op zijn bezit.

Mijn ervaring is dat bij een Tomos, ongeacht of deze uit de schuur wordt gejat (boedel) of bij een ongeval (W.A.) betrokken raakt, de restwaarde na 5 jaar volledig weg is. Het is maar wat de gek er nog voor wil geven. Enig verschil kan zijn of je een speciaal/ uniek type hebt, waar veel vraag naar is, of oldtimer, waardoor de afschrijving e.d. anders kan zijn dan bij een "standaard" fabrieksmodel.

Re: dagwaarde uitgekeerd na diefstal (uit schuur)?

Geplaatst: 06 mei 2015 14:50
door racing10
Goed punt om over na te denken maar ook erg eigenlijk dat dit moet want je zou denken dat hij in je kelderbox veilig staat. Helaas is er bij ons in de buurt ook al bij een aantal kelderboxen ingebroken, extra sloten er dus maar op!