Pagina 1 van 1

Achterbrug vastlassen legaal?

Geplaatst: 01 nov 2016 14:18
door fireface
Is het legaal om de achterbrug van een tomos bij de bussen vast te lassen en de schokbrekers te vervangen door dikke metalen strippen? Dit zou ik graag willen doen bij een Tomos als oplossing voor de vastgerotte bussen en achterbrug as. Aangezien er nu veel speling op zit.

Re: Achterbrug vastlassen legaal?

Geplaatst: 01 nov 2016 16:59
door kinderbrueno
Pin me er niet op vast; maar ik denk het niet. Valt denk ik onder veiligheid, en het is niet bepaald veilig :lol:

Re: Achterbrug vastlassen legaal?

Geplaatst: 01 nov 2016 17:58
door fireface
Hoezo zou het niet veilig zijn, de las heeft in principe niks te houden omdat alle kracht op de metalen strippen komt. En die strippen kunnen wat betreft druk en trek krachten in de lengte richting ontzettend veel hebben. :D

EDIT: De Puch Maxi N en de oudere Vespa Ciao zijn hardtail brommers, het zal hoogstens wat minder comfortabel rijden. Bij sprint brommers wordt ook vaak de achterbrug vastgemaakt, dus dat volgens mij qua veiligheid wel goed zitten.

Re: Achterbrug vastlassen legaal?

Geplaatst: 01 nov 2016 20:28
door kinderbrueno
Ik bedoel het ook niet uit mijn oogpunt. :P Maar vanuit het oogpunt van de RDW kan ik me best voorstellen dat dit niet gewenst is. Zou het verder niet weten. Zoals je zegt, de Ciao is ook een hardtail, maar die was dat van origine. Maar zolang je brommer al gekeurd is en geen wok heeft zou ik het gewoon doen als je het wilt.