Pagina 1 van 1

Rijden kenteken ander frame ??

Geplaatst: 12 apr 2018 12:05
door KuifjeOpZijnTomos
Liefhebbers,

Ik kan een Tomos 4L kopen van een collega. Hij rijdt daar af en toe op en heeft er een kentekenplaat op zitten. Maar, hij is zo eerlijk geweest om te vertellen dat die plaat bij een ander (los) frame hoort wat ie nog heeft liggen. Want voor het rijdende frame heeft ie geen kenteken ...
Zelf durft hij deze constructie aan. Ik huiver daar een beetje van. Bovendien moet ik voor dat losse frame ook betalen, anders krijg ik het kenteken niet .
Is het erg moeilijk en duur om voor het rijdende frame een kenteken aan te vragen bij het RDW?

Alvast bedankt voor jullie advies,

KuifjeOpZijnTomos

Re: Rijden kenteken ander frame ??

Geplaatst: 13 apr 2018 09:45
door shadowranger
Dit soort "dwingende" voorwaarden om een Tomos te kopen is voor mij al reden om het aanbod af te slaan. Dit klinkt overigens bijna als oplichting en je zou zelfs aangifte kunnen doen wegens valsheid in documenten. Wat is de reden dat je collega een ander frame heeft gemonteerd? Was het originele verrot?

Je collega heeft imo 2 opties:

- Kenteken laten overzetten op juiste frame (bij RDW, kost een lieve duit, aangezien hij dan weer gekeurd moet worden).
- Jou gewoon het gekentekende frame erbij geven (voor zover dat bruikbaar is) zodat je zelf de voorgaande stap kan ondernemen. Echter kan flink aan de verkoopprijs worden gehangen, aangezien het rijdende frame geen kenteken heeft en het gekentekende frame niet kan rijden.

Kijk uit met dit soort oplichters, ook al is het je beste collega!