Pagina 1 van 1

tomos lopend krijgen

Geplaatst: 07 aug 2018 20:23
door coybiwab
Hallo,

Afgelopen lente heb ik een tomos a35 uit 2005 gekocht. Hij was helemaal standaard dus als eerste heb ik er een nieuwe uitlaat (bullet) op gezet. Hierdoor trok hij iets harder maar niet sneller.
Om iets meer snelheidswinst te pakken heb ik een bromkop gekocht. Dit ging allemaal zonder enige problemen. Om de ontsteking te optimaliseren wilde ik de ontsteking op brom zetten. Ik had wat filmpjes gekeken en ging vol goede moed aan de slag. echter, toen ik het vliegwiel eraf had gehaald zag ik een ducati ontsteking, anders dan de filmpjes die ik gezien had. Weet iemand een filmpje/tutorial hoe je een ducati ontsteking op brom zet? Kun je bij het terugzetten van de deksel zien hoe hij precies er op moet? heb nu het idee dat de kap er niet goed op zit waardoor de ontsteking helemaal niks doet.

Als tweede heb ik een olielek. Ik dacht dat het lek bij de keerring van de voortandwiel kwam omdat de bok altijd aan de kant van de kickstart nat was. ik de keerring vervangen en er weer atf gedaan. Lek was niet over dus ik denk dat de carterpakking lek is. Nu is mijn vraag. Is deze moeilijk te vervangen? En als dit niet moeilijk is, hoe krijg ik de grootste kans op een dichte pakkingsluiting?

laatste vraag; mijn tomos schakelt niet van 1 naar 2 en als hij (eindelijke) start dan draait het wiel ook al gelijk. Is dit een probleem met het vraagtekenveertje of is m'n hele koppelingsdeel kapot?

allemaal vragen, ik hoop snel van jullie te horen