Pagina 1 van 1

Problemen Iskra punten ontsteking

Geplaatst: 10 aug 2018 17:36
door Tomosoel
Hallo mensen,
Ik zit een beetje met mijn handen in het haar.
Ik had voor een tijdje terug problemen met mn ontsteking. Hij sloeg vonken over of vonkte helemaal niet. Het bleek dat ik een IBM ontsteking had, een ontsteking waar maar moeilijk onderdelen voor te vinden zijn.
Afijn, ik heb een 2e hands iskra ontsteking gekocht inclusief vliegwiel en bobine. Is werkend van de andere brommer afgehaald. Eenmaal gemonteerd hotterde en stotterde de brommer, maar echt rijden deed ie niet.
Ik heb toen de contactpunten en condensator vervangen van de iskra ontsteking en heb alles opnieuw gemonteerd, 0.35mm tussen de contactpunten en op 1.8mm voorontsteking.
Sindsdien heeft ie niet meer gevonkt. Ik heb de condensator een 2e keer vervangen en ook dingen doorgemeten.
Ontstekingsspoel loopt terug naar 0 ohm weerstand. Als ik de zwarte draad meet die uit het blok komt op wisselspanning blijft ie op 0 staan. Dit doet ie echter bij 2 ontstekingsspoelen dus misschien meet ik iets verkeerd.

Hebben jullie misschien suggesties?
Bij voorbaat dank.

Edit:
Net na wat verder prutsen en naar enigzins vergelijkbare posts gekeken te hebben, heb ik weer vonk! Oppervlakten opgeschuurd voor een goede massa en een kapje op de condensator? Topic mag van mij dicht :lol: