Pagina 1 van 1

Tomos bokt en schokt

Geplaatst: 26 mei 2021 17:14
door Boyd24
Hallo allen

Mijn tomos loopt niet zo goed, de motor start vaak binnen 2 keer.
Als ik dan gas geef als de choke eraf is komt de tomos erg moeizaam vooruit en bokt hij erg.
Het is net alsof ik gas geef, gas los laat, gas geef etc, zoals je kunt zien in de filmpjes.
Ik heb al van alles geprobeerd, onststeking op brom, snor of er tussen in. Nieuwe ontstekingsspoel, nieuwe bobine(tomos start niet eens met nieuwe bobine van tomos-parts), nieuwe bougie, nieuwe pakkingen etc.
Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken, heeft iemand de oplossing?

Als de motor warm is, als ik een paar straten verder ben gaat hij het steeds beter doen. Af en toe komt er ook een knal uit de uitlaat.

https://youtu.be/WQhjkW2ymSI
https://youtu.be/dBA3gbYBVQk

Alvast bedankt!

Re: Tomos bokt en schokt

Geplaatst: 27 mei 2021 11:02
door shadowranger
Mocht je de gelegenheid hebben, wil je eens een deotest doen om te zoeken naar valse lucht? Verder mis ik wat essentiele info mbt je setup.

Is dit er langzaam ingeslopen of plotseling tijdens het rijden (bijvoorbeeld vermogensverlies of afslaan als je stopt)? Als je gereden heb en de motor is goed warm, welke kleur hebben de electroden van de bougie? Vaak is dat een indikatie of het mensel lucht-brandstof in orde is.

En heel belangrijk: welke benzine gebruik je (mix je zelf of kant-en-klaar)? Er is genoeg bekend over de ellende met de zgn E10 brandstoffen. Vaak wordt dit nog verward met de "oude" euro95, maar dat is funest voor je carburateur en pakkingen. Beter is om de premium brandstoffen (euro 98 of E5) te gebruiken zoals v-power, excellium, etc.