Pagina 1 van 1

Quadro trekt slecht na terugschakelen

Geplaatst: 30 mei 2021 20:35
door Mleguijt
Tomos quadro e-start 2005

Onlangs veranderd:
Cilinder/cilinderkop/zuiger/membraam/spruitstuk van een ander blok gehaald, andere uitlaat, nieuwe packing en keerringen, nieuwe bougie, atw veranderd, geprobeerd af te stellen.

Set up:
Tw 26/26
Bullett uitlaat
Standaard cilinder/kop
Zuiger met sleuven
Ontgrenst luchtfilter en spruitstuk
14/9 carb met 54 sproeier
Bh7s bougie

Onlangs een tomos opgehaald, uitlaat tapeinden afgebroken dus hebben we de cilinder/kop/membraam/spruitstuk van een ander blok gepakt. Nieuwe pakkingen etc. Bullett uitlaat eronder. Starten lopen. Spruitstuk was ontgrenst dus twv naar 26/26 gezet, nieuwe bh7s bougie erin en krukaskeerringen vervangen. Vraagtekenveer was weg dus die geplaatst, nieuwe atf erin en geprobeerd af te stellen.

Het spant tussen sproeier 53/54 en dan loopt hij wel 45km/h.

Nu het probleem:
Als ik hem start en wegrijdt trekt ie snel op, schakelt snel en vlot door naar top. Ga ik stilstaan dan gaat dit ook weer goed. Maar als ik bij een kruispunt kom, iets afrem en weer wil optrekken (zonder helemaal stilstaan) dan komt ie niet meer op toeren en sukkelt ie tussen de 10/15 km/h. Ik moet dan eerst weer stilstaan om vaart te kunnen gaan maken.

Heb onderhand sproeiers 49 tot 54 geprobeerd. Laatste loopt hij mooi op. Maar dit snap ik niet. Ik zag zo snel niks aan de koppeling toen ik de bak los had. Nog voldoende kurk.

Iemand een idee wat ik zou kunnen proberen?

Re: Quadro trekt slecht na terugschakelen

Geplaatst: 31 mei 2021 08:33
door fons716
Als hij 10/15 km/h sukkelt zit hij dan nog in de 2e versnelling?