Pagina 1 van 1

brommer probleem

Geplaatst: 11 jan 2007 22:58
door LT
Ik heb nu ongeveer anderhalf maand mijn brommer en heb na ongeveer 2 week een Proma GP uitlaat eronder gezet. Heb er verder niks aan gedaan en hij deed het tot de kerstvakantie altijd goed. Hij heeft de kerstvakantie (2 week) stil gestaan in de schuur (buiten).

Nou ben ik er gister op gaan rijden en hij had, zoals ik had verwacht, al wat problemen met starten maar na een paar keer kicken liep hij. Nou ben ik ongeveer 7 km gaan rijden en heb hem toen weer even stil laten staan. Ben later weer terug gereden maar op de helft gaf hij in 1 keer geen gas meer en ik ging steeds langzamer, ik gaf geen gas meer. De motor hoorde je wel maar hij klonk alsof hij op het punt was om uit te gaan. Voordat ik bijna stil stond gaf ik weer wat gas en langzaam begon hij weer normaal te doen en kon zo weer een stuk verder maar later deed hij dit weer en moest ik een stuk lopen. Kon hem niet starten, pas na ongeveer 10 keer. Kon toen weer een stuk rijden en viel toen weer uit en dit herhaalde zich telkens.

De volgende dag wou ik hem starten maar dat lukte niet :? Hij start heel af en toe maar dan doet hij het heel even, soms wat langer maar valt dan weer uit.

Weet iemand wat dit probleem is en hoe ik het kan verhelpen?

alvast bedankt, :)
LT

Geplaatst: 11 jan 2007 23:17
door fido
Is je tank niet gewoon leeg??
Probeer anders even een nieuw bougietje, carburateur schoonmaken. Kijk of hij nog goed vonkt en goed benzine krijgt.
Succes

Geplaatst: 11 jan 2007 23:40
door LT
Er zit nog benzine in :roll: .. aan de bougie ligt het niet, die is nog nieuw en hij start nog wel he :roll: misschiend het idd aan de carburateur ligt, of anders is misschien de toevoer verstopt? in iedergeval bedankt..

Geplaatst: 12 jan 2007 09:15
door Tossie
Dit lijkt me een warmloper, in zo'n geval als die uitvalt is het domste om gelijk weer te starten! De zuiger is namelijk te warm geworden...

Welke maat sproeier heb je erin zitten? En wat is de exacte setup?

Geplaatst: 12 jan 2007 10:03
door LT
wat zit er in een Tomos A35 Automatic (2003) standaard? Ik heb geen idee wat voor een maat ..

Geplaatst: 12 jan 2007 12:19
door kevin
warmloper of omdat je een andere uitlaat eronder hebt gelegd iets te weinig benzine. kijk even naar je bougie kleur koffiebruin is goed gruizig krijgt ie te weinig zwart te veel.

Geplaatst: 20 jan 2007 00:01
door LT
Ik heb mijn brommer naar de brommerzaak gebracht voor reparatie. Het bleek dat de bougiekop vervangen moest worden, dat de benzine vuil was waardoor er iets een beetje verstopt was en de carburateur is schoon gemaakt. Komt dit omdat ik er een tijdje een andere uitlaat op heb gehad zonder iets anders te hebben veranderd? Hij loopt nu dus weer met mijn standaard uitlaat.

Maar ik wil mijn PROMA GP uitlaat er weer onder zetten, maar sommigen zeggen dat je dan ook iets aan het blok moet veranderen, de sproeier en dat dit heel moeilijk is. Maar anderen zeggen dat er niks veranderd hoeft te worden.

Klopt dit?

alvast bedankt,
LT

Geplaatst: 20 jan 2007 09:11
door skater_07
sproeier vervangen moet dan idd gebeuren
MOEILIJK :lol: helemaal niet !!!
fluitje van een cent

Geplaatst: 20 jan 2007 13:44
door McPatatbakker
Ik was ook aan het proberen om zo mijn sproeier te vervangen,
maar ik heb zo een rare s25 tomos waarvan de carburateur
onder het frame zit, ik heb al geprobeerd het blok eraf te halen
maar dit leek me iets te moeilijk, kan iemand mij uitleggen
hoe ik de carburateur ertussen uit kan vissen?
zoals ik sommige als ik heb horen zeggen???

Geplaatst: 21 jan 2007 10:58
door LT
Oke. En wat voor een maat sproeier zou ik moeten nemen? of is dat gewoon proberen?

Geplaatst: 21 jan 2007 12:17
door LT
De sproeier, het gouden schroefje, zit dus 'in' dat zwarte bakje, maar daarvoor moet ik wel het hele blok eraf halen? want anders kan ik hem niet erafhalen..

Geplaatst: 21 jan 2007 13:23
door Sitt
waar zit jouw carb dan?
zeker onder het frame?

Geplaatst: 21 jan 2007 18:13
door kevin
alsie onder frame zit kun je hem er ook gewoon onder uithalen gewoon schroefje losdraaien, benzineslangetje er even afhalen carburateur draaien en dan onder het frame vandaan halen zo moeilijk is dat toch niet
het is idd welk makkelijker als ie naast het frae zit dan kun j er welk makkelijker bij maar je kunt de carb er echt wel afkrijgen zoinder het blok onderuit te hoven schroeven